Home > Getuigenissen > Medewerker ICT-beleid - Bart (werkt in Brussel)
Medewerker ICT-beleid

Momenteel ben ik bezig aan mijn 15e jaar als medewerker ICT-systemen bij Familiehulp. Tijdens deze periode is onze ICT-afdeling gegroeid van 4 naar 17 medewerkers en zijn we geëvolueerd van een lokaal serverpark naar een volledig (gehost) datacentermodel, met een tussenstap van een gedeeld gecentraliseerd model in eigen beheer. Deze ingrijpende wijzigingen gingen steeds gepaard met omschakelingen van besturingssystemen en (ondersteunende) software pakketten. Om maar te zeggen dat er altijd wel iets beweegt op onze dienst…

Als medewerker ICT-systemen heb ik het voordeel om in contact te staan met alle collega’s binnen Familiehulp. Voor bepaalde projecten kan ik ook opdrachten uitvoeren op één of meer lokale Familiehulpkantoren, waardoor ik veel medewerkers persoonlijk leer kennen. Dit is een groot verschil ten opzichte van een “normale” helpdesk, omdat je nu meer het gevoel hebt dat je collega’s helpt.

Binnen het ICT-team van Familiehulp heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten en kennis. En dat maakt van ons een sterke en unieke groep! Dat is ook nodig, aangezien ICT steeds in beweging is en we soms snel moeten kunnen inspelen op veranderingen en problemen.

Op onze afdeling werken meer mannen dan vrouwen, waardoor we binnen Familiehulp echt wel een buitenbeentje vormen. Hiermee wil ik het cliché niet bevestigen dat ICT een mannenwereld is. Maar toch… Je mannetje staan en een beetje “prettig gestoord” zijn, is op onze dienst dan ook geen overbodige luxe!

Bekijk alle getuigenissen