Home > Getuigenissen > Zorgpartner gezinszorg - Sabine
Zorgpartner gezinszorg

Al 27 jaar ben ik een tevreden medewerker van Familiehulp. Mijn job schenkt me heel veel voldoening: een gevarieerde werkinhoud, een boeiend contact met onze cliënten, een inspirerende samenwerking met de collega’s en voldoende persoonlijke vrijheid. Ik hoop hier alvast nog een hele tijd te mogen werken.

Als zorgpartner gezinszorg coördineer ik mee de werking van de thuiszorg in de regio Hasselt. Samen met de verzorgenden maak ik de werkplanning van de wijkteams op. Daarnaast bied ik als zorgpartner de nodige ondersteuning aan mijn mensen. Op de teamvergaderingen denken we samen na over de inhoudelijke aspecten van onze functie en spelen we in op concrete problemen bij thuisbezoeken of de wijkwerking. De verbondenheid tussen de collega’s is groot: samen gaan we ervoor als één team!

Net zoals bij veel andere medewerkers van Familiehulp speelt het persoonlijke contact met onze cliënten een belangrijke rol in mijn werk. Ouderen, zieken of hulpbehoevenden bijstaan, ondersteunen, helpen en verzorgen: dan weet je dat je werk zinvol is. En dat bezorgt me een heel voldaan gevoel. Werken in de thuiszorg leunt ook aan bij mijn persoonlijkheid. Door met veel verschillende mensen en situaties in contact te komen, evolueer ik in mijn job en als persoon.

Die evolutie ervaar ik ook door de gerichte opleidingen die Familiehulp aanbiedt. Deze leermomenten geven me een boost om er met het nodige engagement opnieuw tegenaan te gaan. De kennis helpt ook om beter met stressmomenten om te gaan, en tijdig te anticiperen op eventuele problemen.

Bekijk alle getuigenissen