Home > Getuigenissen > Verzorgende - Marc (werkt in Hasselt)
Verzorgende

Na een loopbaan van 30 jaar als schrijnwerker ben ik sinds 2014 aan de slag als verzorgende bij Familiehulp. Een échte carrièreswitch, maar een heel bewuste keuze. Door de crisis in de bouwsector besloot ik een totaal andere weg in te slaan. Ik heb een opleiding polyvalent verzorgende bij Familiehulp gevolgd en de module zorgkundige doorlopen. Diep vanbinnen wist ik dat zorgverlening in mij zat. Jaren geleden ging ik als jeugdhuismedewerker al met gehandicapten op zomervakantie.

Als verzorgende heb ik een heel toffe job, waarbij je voldoende ruimte en vrijheid krijgt om bij elke cliënt specifiek maatwerk af te leveren. Iedereen is immers anders, met zijn eigen noden en behoeften. En dat je als verzorgende soms eens moet koken of poetsen, neem ik er dan met plezier bij.

Het persoonlijke contact met de cliënten vormt voor mij een surplus in deze job. Je kan mensen goed inschatten op basis van de inrichting van hun huis. Zo had ik een cliënt met een piano, waarop hij in geen jaren meer had gespeeld. Ik kon hem overtuigen om het instrument opnieuw te bespelen. Zelfs zijn poetsvrouw, die al heel lang aan huis kwam, wist niet dat hij dit kon. Hij vond zijn enthousiasme terug en is uiteindelijk achter zijn piano gestorven.

Het zijn zulke situaties die mijn job veel boeiender maken dan ik op voorhand had gedacht. Binnen Familiehulp sta je ook nooit alleen. Er is altijd wel een collega, sectorverantwoordelijke of lesgever die je kunt bellen voor advies of ondersteuning. Net als onze cliënten worden ook de eigen medewerkers nooit aan hun lot overgelaten.

Bekijk alle getuigenissen