Home > Getuigenissen > Verzorgende avondzorg - Marlies
Verzorgende avondzorg

Ik help mensen graag, dus een job in de zorgsector was mij op het lijf geschreven. Toen ik via social media op de vacature ‘verzorgende in de avondzorg’ botste, twijfelde ik geen moment. Met mijn studies ‘leefgroepenwerking’ als ervaring, beschikte ik ook meteen over het juiste diploma.

 

Als ik avonddienst heb, begint mijn werkdag om 12 uur. Tot 15.30 uur spring ik de collega’s in de dagdienst bij. Mijn takenpakket is gevarieerd: boodschappen doen, maaltijden bereiden, wassen en strijken en soms onderhoud van de woning. Na half vier vertrek ik naar mijn vaste klanten in de avondzorg. Ik bereid hun avondmaal of maak hun avondtoilet en soms vervoer ik mensen van het dagcentrum naar hun serviceflat. Om 20 uur zit mijn werkdag er op.

 

Naast de dankbaarheid die je krijgt, vind ik de variatie in mijn job het meest positieve element. Geen enkele avondronde is dezelfde. Je ontmoet altijd nieuwe mensen en er zijn altijd nieuwe uitdagingen. We zorgen ervoor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, door er voor hen te zijn op de momenten dat ze ons nodig hebben. Daar haal ik persoonlijk het meeste voldoening uit. De combinatie met mijn gezinsleven en de hechte band met mijn collega’s maken dat goed gevoel alleen maar sterker.

 

Ook interesse in een job als verzorgende? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Bekijk alle getuigenissen