Home > Getuigenissen > Huishoudhulp dienstencheques - Tina (werkt in Gent)
Huishoudhulp dienstencheques

Sinds 2012 ben ik aan de slag als huishoudhulp bij Familiehulp dienstencheques. Daarvoor baatte ik jarenlang zelfstandig een winkel uit, dus op zich was het wel een opmerkelijke carrièreswitch. Maar een échte verrassing was het ook niet. Ik ken Familiehulp als organisatie al heel lang, toen mijn zieke moeder jaren geleden een beroep op hun diensten deed. Ik dacht in die periode vaak dat het leuk zou zijn om ooit voor Familiehulp te werken. En kijk, jaren later draag ik zelf de beroemde schort.

Het leuke aan mijn job is de afwisseling. Als huishoudhulp dienstencheques heb je een ruimer takenpakket en moet je geregeld wassen, strijken en soms zelfs koken. Het is meer dan een loutere poetsdienst. Omdat we met dienstencheques werken, komen we ook vaker in contact met jongere gezinnen en kinderen. Dat maakt de sociale contacten interessant. En soms ben je ook alleen in huis, waardoor je op je eigen ritme flink kunt doorwerken.

Werken bij Familiehulp heeft voor mij vele voordelen. Het feit dat je zelf je uurrooster en je werkplanning kan kiezen, springt daar voor mij persoonlijk boven uit. Wil je voltijds werken of liever deeltijds? Dat bepaal je zelf. En je neemt vakantie wanneer het jou past, niet wanneer het bedrijf dit zelf beslist. En als ex-zelfstandige is het uiteraard mooi meegenomen dat je geen weekendwerk moet doen.

Dicht bij huis kunnen werken vormt een ander groot pluspunt. Al mijn werkposten liggen op maximaal vijf kilometer van mijn deur. Voor mij dus geen lange pendeluren in bus of trein, maar gezond de fiets op.

Bekijk alle getuigenissen