Home > Getuigenissen > Verzorgende (gepensioneerd) - Ria
Verzorgende (gepensioneerd)

Hoewel ik ondertussen met pensioen ben, kijk ik met veel plezier terug op mijn jaren bij Familiehulp. Ik was 52 jaar toen ik na een herstructurering mijn job als boekhoudster verloor. Men bood mij outplacement aan en uit die testen bleek dat ik een geschikt profiel had om in de thuiszorg te werken. Een totale omslag dus, maar ik besloot toch om de opleiding verzorgende/zorgkundige te starten.

 

Na een jaar opleiding kon in bij Familiehulp aan de slag als verzorgende, in de regio Diest. En heel eerlijk: ik voelde me in mijn nieuwe job veel gelukkiger dan in mijn oude functie! En dat om meerdere redenen: ten eerste verdween het fileleed, want ik kon in mijn eigen regio aan de slag. Dat vond ik al een ongekende luxe. Maar vooral: mijn werk werd geapprecieerd door mijn cliënten en mijn collega’s. Het was een zalig gevoel om je cliënten gelukkig te maken.

 

Mijn nieuwe job bracht ook uitdagingen met zich mee. Zo moest ik leren omgaan met mensen met dementie en mensen met psychische kwetsbaarheid. En zaken die voor veel mensen vanzelfsprekend lijken – eten bereiden bijvoorbeeld – bleken dat niet altijd te zijn. Maar al doende leerde ik. En al snel voelde ik me echt goed in mijn nieuwe rol.

 

Na 7 jaar bij Familiehulp ben ik nu met pensioen. Maar ik kijk alleen maar tevreden terug. Regelmatig spreek ik nog af met ex-collega’s om iets te gaan eten of op uitstap te gaan. Ik heb aan mijn tijd bij Familiehulp echt leuke vriendinnen over gehouden. En ook op de verjaardag van mijn ex-cliënten spring ik eens binnen om een kaartje of plantje af te geven.

Bekijk alle getuigenissen