Home > Getuigenissen > Huishoudhulp zorgverlening - Jette (werkt in Buggenhout)
Huishoudhulp zorgverlening

Vier jaar geleden ben ik bij Familiehulp aan de slag gegaan als huishoudhulp. De voorgaande jaren werkte ik vaak in het weekend en ik verlangde naar meer normale werkuren. Die vond ik bij Familiehulp. Voorlopig werk ik 32 uur per week, maar ik hoop zo snel mogelijk op een voltijds uurrooster.

Toen ik bij Familiehulp begon, kreeg ik de vraag of ik liefst bij oudere of jongere mensen ging werken. Over die keuze moest ik niet lang nadenken. Ik ervaar zoveel meer respect en waardering van oudere mensen. Ik word door mijn cliënten echt op handen gedragen en dat is een heel fijn gevoel. Uiteraard verwachten ze dat je kwaliteit aflevert, maar dat lijkt me in onze functie niet meer dan normaal.

De persoonlijke relatie met de cliënten speelt ook een belangrijke rol in mijn werk. Ik zie de mensen hun gezicht opfleuren als ik binnen kom. Vaak zijn wij het enige sociale contact dat ze die dag ervaren. Regelmatig krijg je dan ook de vraag om samen even een kopje koffie te drinken en een babbeltje te slaan. Veel cliënten zijn echt blij met ons gezelschap. We zijn niet alleen hun poetshulp, maar letterlijk een deel van de ‘familie’. En zo geeft deze job mij naast voldoening ook een warm menselijk gevoel.

Bekijk alle getuigenissen