Home > Getuigenissen > VERZORGENDE - Ruben (werkt in Oud-Heverlee)
VERZORGENDE

Ik was technieker voor waterverzachters en zuivering van water totdat ik in een zwaar auto-ongeluk betrokken was. Tijdens de 4 weken in het ziekenhuis gevolgd door nog eens een half jaar revalidatie ervaarde ik zélf welk verschil een zorgverlener voor een patiënt kan maken. Het was geen gemakkelijke periode, ik wist niet welke richting ik professioneel uit wou na mijn revalidatie. Uiteindelijk koos ik voor een opleiding als zorgkundige om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, en heb er nog geen spijt van gehad.

 

Ik werkte eerst 3 maanden als zorgkundige in een rusthuis. Ik kon er een vast contract krijgen, maar had moeite met de beperkte tijd voor het contact met de bewoners. Een vriendin en studiegenootje werkte al bij Familiehulp en zei dat dit misschien ook iets voor mij was, omdat er meer tijd is voor contact met de klanten. Toen er een vacature was, heb ik me kandidaat gesteld.

 

Ik heb er nog geen seconde spijt van, vooral het koken, contact met de cliënten en afwisseling bevallen me: elke dag en elke cliënt is anders. Sommige klanten zijn wel verbaasd om een man te zien, het is blijkbaar nog steeds niet evident dat mannen voor een zorgberoep kiezen. Maar gelukkig reageren de meeste klanten positief. Ik hoop dat er in de toekomst meer mannelijke collega’s bijkomen!

Bekijk alle getuigenissen