Home > Getuigenissen > Zorgpartner - Hanne
Zorgpartner

Na je studie en je stage meteen bij Familiehulp aan de slag kunnen gaan: dat geluk viel Hanne Ceulemans (24 jaar) uit Begijnendijk te beurt. “Ik heb maatschappelijk werk gestudeerd”, vertelt Hanne. Tijdens mijn extra jaar sociale gezondheidszorg kon ik stage lopen bij Familiehulp. Toen ik afstudeerde, heb ik dan ook niet geaarzeld om hier te solliciteren. En dat heb ik me nog geen seconde beklaagd.” 

Als zorgpartner ga ik op huisbezoek bij mensen die cliënt willen worden bij Familiehulp. Ik geef hen de nodige info mee en beantwoord hun vragen. Samen spreken we af voor welke taken ze graag zorg, ondersteuning of huishoudelijke hulp krijgen. Daarna leggen we de prijs vast. Daarnaast verzorg ik de telefonische contacten met cliënten en verzorgenden rond de planning van de zorgafspraken.” 

Het is vooral de combinatie tussen teamwerk en de huisbezoeken die het werk voor Hanne aangenaam maken. “Ik hou van de afwisseling tussen de contacten met mijn collega’s en de ontmoetingen met toekomstige cliënten en hun mantelzorgers”, vertelt Hanne. “Bovendien is het belangrijk werk. De informatie die je meegeeft moet juist en accuraat zijn. De verantwoordelijkheid die je draagt, maakt mijn job extra boeiend.”

Bekijk alle getuigenissen