Home > Getuigenissen > Verzorgende - Saar (werkt in Brugge)
Verzorgende

Na enkele jaren in een rusthuis te hebben gewerkt, maakte Saar Van Elslande (23 jaar) begin 2016 de overstap naar Familiehulp. “De beste beslissing die ik ooit genomen heb”, klinkt het enthousiast. “Ik ben echt super blij met deze job.”

En daar heeft Saar verschillende redenen voor. “In het rusthuis was ik dagelijks verantwoordelijk voor 31 personen, terwijl ik als verzorgende bij Familiehulp telkens mijn volle aandacht kan schenken aan één cliënt. En dat heeft zijn voordelen. Je bouwt een meer persoonlijk contact op. Mensen krijgen vaker de mogelijkheid om te praten en kunnen soms hun hart eens luchten. Je merkt dat dit hen deugd doet. Die hechtere band met de cliënten vertaalt zich ook in de dienstverlening. Mijn taken als verzorgende zijn meer afwisselend, maar hebben een grotere impact op de directe leefomgeving van de mensen.”

Saar ervaart dan ook veel appreciatie voor haar werk. “De dankbaarheid van de cliënten is heel groot. Bij sommige cliënten kan ik niet weggaan zonder dat ze me eerst tien keer bedankt hebben. Zo krijg je als verzorgende meer het gevoel dat je werk een verschil maakt. Iets wat mij in het rusthuis veel minder overkwam. Daar ervaarde ik mijn werk echt als een ‘job’. Bij Familiehulp zie ik elke dag een gevarieerde uitdaging. Je gaat zo in je werk op dat de dag voorbij vliegt zonder dat je het in de gaten hebt.”

Bekijk alle getuigenissen