Home > Getuigenissen > Huishoudhulp zorgverlening - Nancy
Huishoudhulp zorgverlening

Ik werk reeds 27 jaar voor Familiehulp als huishoudhulp zorg. Ik was amper 23 toen ik hier begon, en opleidingen waren er nog niet. Alleen een proefperiode van 14 dagen, waarin je voor de leeuwen geworpen werd. Ik zal mijn eerste cliënt nooit vergeten: een oudere dame met astma die op een appartement woonde dat volgestouwd lag met tapijten. Probeer dan als onervaren starter maar eens om geen stof te maken. Gelukkig krijgen alle medewerkers bij Familiehulp de nodige begeleiding en ondersteuning. Zelf heb ik ook al enkele collega’s opgeleid en geëvalueerd.

Het geheim van een succesvolle loopbaan bij Familiehulp is om je werk graag te doen: poetsen en het huishouden op orde maken. Daarnaast moet je sociaal zijn en openstaan voor de mensen. Het persoonlijke contact met mensen is heel belangrijk. En dat sociale, dat moet in je zitten. Dat heb je of dat heb je niet. Ons werk is meer dan alleen ‘de job’. De eerste indrukken zijn vaak ook belangrijk, al heb je ook cliënten met wie het pas later echt vlot begint te lopen. Je moet ook respect tonen voor de mensen. En dat betekent soms wel eens horen, zien en zwijgen…

In al die jaren bij Familiehulp heb ik ontelbare zaken meegemaakt. Eigenlijk is het jammer dat ik het niet allemaal opgeschreven heb. Dat zou alleszins een geweldig boek of een geweldige film opleveren.

Ik voel me zeker gewaardeerd in mijn werk. Cliënten appreciëren wat we voor hen doen. Ik zeg altijd tegen de mensen: je moet eens een dag meedraaien met een huishoudhulp. Dan zal je beseffen hoe belangrijk onze taken zijn.

Bekijk alle getuigenissen